Logo CRM-IMM

Despre Serviciul de management Parc Auto

Serviciul Parc Auto este o aplicatie instalata pe serverul furnizorului prin platforma CRM-IMM de la OpticNet, de tip Software as a service (SaaS) care asigura gestionarea documentelor aferente masinilor din oricate parcuri auto. De asemnea serviciul verifica emitera de documente noi si anunta cu cateva zile inainte seful parcului si soferul cu privire la expirarea documentului respectiv prin email si/sau SMS.
Se adreseaza oricarei firme care are cel putin 10 masini, in unul sau mai multe parcuri auto.
Pentru utilizare aveti nevoie de o instanta a aplicatiei instalata pentru firma si un cont de utilizator.
Accesul in aplicatie se face prin conexiune de internet cu browser Chorme, Mozila Firefox, Edge la adresa https://app2.crm-imm.ro/parcauto.
CRM-IMM asigura acces securizat prin certificat digital de server (https).
CRM-IMM asigura tot ce este necesar (server, servicii aferente serverului, actualizare aplicatie, asistenta tehnica, masuri securitate si backup baze de date) astfel incat utilizatorii sa utilizeze aplicatia ca serviciu in cele mai bune conditii.

Platforma CRM-IMM
Platforma CRM-IMM functioneaza pe server virtual instalat pe ferma de severe hardware ca platforma Cloud, in Romania,proprietatea OpticNet-Serv SRL. 
Prin utilizarea aplicatiilor din cadrul platformei CRM-IMM, va puteti da seama despre calitatea infrastructurii OpticNet, a platformei Cloud OpticNet, inregistrata sub brandul DUCADU, www.ducadu.com.
OpticNet, www.opticnet.ro, este furnizor de infrastructura IT&Comunicatii, furnizeaza servicii inca din 2004, are propria retea de comunicatii prin fibra optica si data center-re proprii, este certificata ISO 9001 pentru calitate si ISO27001 pentru securitatea informatiei.
Platforma Cloud OpticNet furnizeaza servicii de Cloud Hosting si Servere virtuale. Fata de serviciile he Hosting traditionale, serviciile DUCADU Cloud Hosting asigura DISPUNIBILITATE mult mai buna, cu performante scalabile pentru orice nevoi. Puteti comanda servicii de Hosting si Servere pentru aplicatii de internet si intranet la adresa www.ducadu.com.
Pe plataforma CRM-IMM functioneaza in prezent urmatoarele aplicatii ca servicii:
 - Aplicatia de baza CRM-IMM, www.crm-imm.ro care este un CRM destinat firmelor mici si mijlocii care consolideaza datele, transmite mesaje si documente, automatizeaza aproape tot ce este necesar in domeniul facturilor, incasarilor online si ofline, contabilitate primara, stocuri, productie, furnizori, marcheting si relationare.
- Aplicatia CRM-IMM ISO 27001 care asigura unei firme tot ce este necesar pentru mentinerea si dezvoltarea unui sistem de management pentru securitatea informatiei bazat pe standardul international ISO 27001. OpticNet are sistemul de management al securitatii informatiei certificat.

Login
Datele de acces, user si parola le primiti prin email de la furnizor.
Intrati la adresa aplicatiei, va apare fereastra de login, unde le introduceti cu copy and paste, completati codul Capthcea deca se cere apoi dati Login.
Daca credentialele sunt bune va apre aplicatia Parc Auto. Aceasta contine:
- partea de sus: sigle si schimbare limba aplicatie
- meniul aplicatiei: Home, Masini, Persoane, Mesaje, harta, Admin si CRM-IMM
- zona de date.

Logout
Mergeti la Admin logout.

Meniuri aplicatie
Toate meniurile sunt similare.
De exemplu daca mergeti la Masini->Masini se afiseaza tabelar lista de masini.
In mijloc gasim Insert row to: tabel - se insereaza imediat o linie noua in tabelul espectiv si se intra in editare acesta linie.
In coloana Id gasim un link cu albastru prin care se poate trece in modul editare masina.
Daca se da click pe o casuta din capul de tabel, datele se vor ordona ascendent descendent. Coloana curenta este marcata cu ^ inversat.
Submeniu dreapta de deasupra tabelului:
Daca se introduce ceva in casuta Cauta, se vor afisa numai liniile care contin textul cautat in Coloana curnta.
In submeniu, in dreapta gasim, in ordine: Reincarcare pagina, Afisare tabel pe coloana, Selectie coloane vizibile si Creare de documente de diferite tipuri (Json, Xml, Xls, ...).
In partea de jos stanga a tabelului: se afiseaza intervalul de afisare si numarul total de linii.
In partea de jos dreapta a tabelului: daca numarul de linii depaseste o valoare se afiseaza paginile care pot fi afisate.   


Procedura de inregistrare documente

Mergeti la persoane si adaugati, daca este necesar, Persoane (cu rol de sofer, delegat, etc) si Proprietari de parcuri auto unde introduceti datele necesare.
Mergeti la Masini->Masini si verificati, adaugati, daca este cazul, datele de identificare a fiecarei masini,Parcul auto si soferul.
Pentru trimiterea de mesaje este necesar ca masina sa fie marcata ca Activa.
Mergeti la Masini->Tip Docs Auto si verificati, adaugati tipul de document necesar (carte de identitate, certificat inmatriculare, RCA, etc ...).
Mergeti la Masini->Documente auto si adaugati fiecare document in parte. Data de expirare trebuie sa fie corecta, la fel si fisierul atasat (copia documentului).
Daca sunteti in editare, prin apasare Actualizare, aveti posibilitate sa modificati, inserati o linie noua cu valor default, sa duplicati linia curenta (atentie modificati apoi datele necesare) sa sa sterget linia curenta. In mijloc gasit id a linie si comanda pentru a trece la alt document (Urmator sau Anterior). Datele se modifica in baza de date NUMAI daca dati clic pe Actualizare.

   
Meniul Masini->Masini

Denumirile campurilor sunt sugestive, nu necesita explicatii.
Daca se da click pe link editare, observam ca avem campuri care arata diferit:
Parc auto - se poate selecta oricare parc auto adaugat la Masini->Parcuri Auto
Sofer - se poate selecta oricare persoana din Persoane->Persoane
Campul stare - Starea normala a masinii este cu Activa bifat - se trimit automat documentele noi sa documentele expitate, asa cum este bifat pentru fiecare tip de document in Masini -> Tip doc auto.
Daca Activa este nebifat atuncii nu se generaza nici un mesaj si evident nu se trimite prin emai sau SMS.

Meniul Masini->Parcuri auto 

Se introduc datele necesare pentru fiecare parc auto. Trebuie sa fie cel puntin un parc auto.
Mesajele se vor trimite CC sau SMS care Sef parc (definit in Persoane->Persoane).

Meniul Masini->Tip Doc
Se pot adauga oricate tipuri de documente auto (ale masinii, autorizatii, certificate, evenimente notificari programate, etc).
Sunt prevazute mai multe Optiuni:
-Email doc nou - Bifat -daca in Masini->Documente auto s-a creat un nou document acesta de trimite. Daca este bifat aici Fisier atasat, documentul se va trimite automat dupa ce fisierul est incarcat in Masini->Documente.
-Emai expirare - se trimite automat email de expirare cu zilele diferite inainte de data expirarii, as cau este prevazut in Masini->Documente auto
Similar este pentru SMS. SMS functioneaza numai daca aplicatia firmei dvs este configurata pentru trimitere SMS. Se va folosi un Smartphone (al dvs sau dedicat, cu gateway SMS instalat), o adresa de email pentru SMS (Smartphone va verifica adresa de email cu subiect numar de telefon si va trimite SMS) 
Meniul Masini->Documente auto

La o masina se pot adauga oricate documente si se pot adauga oricate fisiere (preferat tip .pdf, merg si xls, png, jpg ...).
In tabelul Documente auto trebuie comentata coloana  expirat:
Indica faptul ca documentul repectiv trebuie inlocuit (de exemplu RCA a expitat si trebuie un RCA nou).
Cu rosu indica faptul ca document este EXPIRAT.
Cu galben indica faptul ca documentul este inainte de expirare, dupa termenul de anuntare.
Chiar daca pentru o masina cu un anumit tip de document are mai multe documente, se afiseaza ca expirat/in curs de experirare numai ultimul document de acest tip cu data cea mai mare de expirare.
Coloana Stare, indica cu verde ca documentu nou a fost expediat si cu galben ca s-a trimis Notificare de expirare, adica aceste mesaje au fost generate in tabelul Mesaje->Notficari si api expediate.
Verificarea necesitatii de trimitere automata a mesajelor se face de catre server de cel putin 3 ori pe zi.
Pentru ca un document sa se trimita automat din nou, trebuie sa debifat la stare Expediat Doc nou, respectiv Expediat inainte de expirare.
  
Meniul persoane
Introduceti datele persoanei respective.
Daca aveti mai multe emailuri sau telefoane, introduceti cu separator virgula.
Numerele de telefon trebuie sa fie din 10 cifre si sa inceapa cu 07...
  
Meniul Mesaje->Notificari
Mesajele pot fi generate automat de sistem din Documente auto Expediat Doc nou, respectiv Expediat inainte de expirare NEBIFATE sau manual, imediat, cu bifare Expediaza acum si Prin email si/sau Prin SMS urmat de Actualizare
Campurile email_to si telefoane sunt de tip MULTIPLE. Inseamna ca puteti selecta mai multe cu Ctrl Click (tineti apasat tasta Ctrl si dati Click pe linia respectiva)
In log veti gasi ce s-a expediat, eventual erori de trimitere.
Expedierea automata se face de cel putin 3 ori pe zi. Daca doriti expediere imediata dat click pe Expediaza acum - mesajul se va trimite indifernt daca mesajul a fost anterior trimis automat sau nu.
Puteti Insera sa duplica o linie noua de notificare. In acest caz completati campurile necesare si selectati destinatarii de email/telefoane.

Pret serviciu

Abonament lunar Serviciu de Management Parc Auto, spatiu stocare (baze de date si fisiere upload) 2GB - 50 Lei/luna +TVA 
Daca spatiul alocat nu este suficient, se pot adauga pachete de 2GB succesive.
Datele si ultimele copii de backup sunt păstrate pe toata durata contractului si timp de 3 luni de la expirarea acestuia. In intervalul de timp mentionat, puteti solicita si primi o copie a bazei de date si fisiere aferente.  

Contact:
Vasile MUSCA 0722623584 vasile.musca@opticnet.ro
Va astept pentru feedback, informatii, instalare si asistenta tehnica.